Cash Management Hub

Realtime liquiditeitsbeheer binnen de gehele onderneming

OneLinQ Cash Management Hub

Wereldwijd liquiditeitsbeheer

Accuraat inzicht is een vereiste voor effectief kasstroombeheer, maar voor veel bedrijven is het nog niet zo eenvoudig om realtime toegang tot de status van transacties te krijgen. Naarmate het aantal bankrelaties toeneemt, kunnen de zaken aanzienlijk complexer worden, waardoor de liquiditeitspositionering en -raming tijdrovend en onnauwkeurig kunnen worden.

De oplossing
De Cash Management Hub van OneLinQ is een cloudplatform waarmee u uw kaspositie met vertrouwen kunt beheren. Het systeem kan verbinding maken met al uw bankpartners en automatisch saldo-overzichten en intraday-afschriften verwerken. Op deze manier hebt u zicht op de kaspositie op al uw bankrekeningen, ongeacht de locatie of valuta.

Liquiditeitsraming

Realtime inzicht en controle
De OneLinQ Cash Management Hub bevat krachtige liquiditeitsramings- en kasstroomservices voor realtime overzichten en rapporten die als Excel- of pdf-bestand kunnen worden geëxporteerd. Deze analyseert alle binnenkomende en uitgaande betalingen en gebruikt historische gegevens voor maximaal inzicht. De Cash Management Hub ondersteunt meerdere organisatielagen, zodat het gemakkelijk is om onderscheid te maken tussen diverse dochterondernemingen en u van optimale transparantie profiteert.

De Cash Management Hub van OneLinQ biedt één geconsolideerd overzicht van de liquide middelen, ongeacht het aantal banken waarmee u werkt. OneLinQ zorgt voor overdracht in elke gewenste indeling, nu en in de toekomst.

 

 

Tegoeden en afschriften

Uitgebreide dashboards
De service voor tegoeden en afschriften verwerkt automatisch end-of-day- en intraday-afschriften in SWIFT MT94X- en CAMT05X-indeling, waarbij banktransactiecodes worden omgezet naar de gewenste indeling.

Afschriften worden gekoppeld aan uitgaande betalingen en incasso's, zodat u direct inzicht hebt in
de status van de transactieverwerking. Uitgebreide dashboards geven een volledig overzicht van de liquide middelen op al uw bankrekeningen.

 

Kenmerken
 • Bankoverschrijdende rekeningrapportage via één indeling en kanaal
 • Volledig geautomatiseerde levering van saldo-overzichten en intraday-afschriften, zodat uw administratie altijd up-to-date is
 • Liquiditeitsbegroting op basis van historische gegevens en uitstaande betalingen
 • Harmonisatie van zakelijk liquiditeitsbeheer

Aansluitingen

Volledige statistische en grafische samenvattingen
De aansluitingsservice van OneLinQ zorgt dat saldo-overzichten, intraday-afschriften en orderraportage
overeenkomen met uitgaande betalingen en incasso's. Zo beschikt u per batch of per individuele transactie over een duidelijk statusoverzicht. Weigeringsrapporten worden duidelijk gespecificeerd, zodat ze snel kunnen
worden verholpen en de geweigerde transacties vanuit de Cash Management Hub opnieuw kunnen worden ingediend.

De configureerbare en gedetailleerde aansluitingsoverzichten bieden volledige statistische en
grafische samenvattingen van uitgaande batches en betalingen, en geven een overzicht van uitgevoerde en geweigerde transacties. Daarbij kunnen ze ook als pdf- en als Excel-bestand worden geëxporteerd.

 

De voordelen van Cash Management Hub
 • Een betrouwbaar en eenvoudig te implementeren cloudgebaseerd platform. Het platform is veilig en schaalbaar door het gebruik van Amazon Web Services (AWS) en wordt live gespiegeld in meerdere Europese
  landen
 • Integratie met boekhoudpakketten voor directe optimalisering van betalingsstromen zonder de noodzaak van technische integratie
 • Onboarding en productconfiguratie zijn online geautomatiseerd middels een eenvoudig onboardingproces
 • Vereenvoudig uw systemen met een platform dat uw betalingen nu en in de toekomst afhandelt

De kenmerken van OneLinQ Cash Management Hub

 • Uitgebreide dashboards met een duidelijk overzicht van alle rekeningen en tegoeden
 • Door de gebruiker aanpasbare rapporten die kunnen worden geëxporteerd als pdf- of Excel-bestand
 • Veilige en betrouwbare multifactorauthenticatie met ondersteuning van biometrie en eenmalige wachtwoorden (one-time password, OTP)

 

 • Realtime zoekfunctionaliteit via de grafische gebruikersinterface om de details van elke individuele transactie te kunnen inzien
 • Uitgebreide auditrapporten met alle gebruikers- en systeemacties
 • Meertalige grafische gebruikersinterface en mobiele app
 • Eenvoudige en gemakkelijke integratie met uw software

Cash Management Hub

 

Meer informatie

OneLinQ-brochures en -datasheets
Via de onderstaande downloadknop krijgt u toegang tot alle OneLinQ-informatiebronnen, inclusief datasheets over Payment Hub, Collection Hub, Cash Management en het API-platform.
Downloaden

 

Overige bronnen en informatie
Meer informatie
Meer informatie

Volledig betalingenplatform

Inzicht in kaspositie. OneLinQ-controle.
Het OneLinQ-platform is een krachtige betaalengine die beschikbaar is als cloudservice. Deze vormt de basis van alle OneLinQ-oplossingen: OneLinQ Payment Hub, OneLinQ Collection Hub en de OneLinQ Cash Management Hub.
Alle OneLinQ-oplossingen zijn ontworpen om naadloos te kunnen samenwerken.

Payment Hub

De OneLinQ Payment Hub is een cloudgebaseerde digitale service die alle binnenkomende en uitgaande betalingen stroomlijnt.

Meet informatie

Collection Hub

De Collection Hub van OneLinQ vereenvoudigt het incassoproces, zodat bedrijven zich kunnen richten op dat wat echt belangrijk is.

Meet informatie