Payment Hub

Digitale oplossingen voor beheer van uw internationale betalingen

OneLinQ Payment Hub

Uitgebreide betalingsoplossingen

Hoewel veel bedrijfsprocessen al zijn gedigitaliseerd, hebben de meeste bedrijven nog steeds te maken met inefficiënte handmatige betalingsprocessen, waarbij er meerdere handelingen nodig zijn om bedragen over te maken. Daarnaast heeft elke online bankomgeving eigen gebruikerstokens voor het uploaden en autoriseren van betalingen. Voor internationale bedrijven of bedrijven die met meerdere banken werken kan deze versnippering zeer tijdrovend en inefficiënt zijn.

De oplossing
De OneLinQ Payment Hub is een cloudplatform voor alle binnenkomende en uitgaande betalingen. Dit betekent dat u vanuit één platform verbinding kunt maken met al uw bankpartners, zodat u met één betalingsbeheerproces kunt volstaan. Met OneLinQ kunt u betalingen in elke mogelijke betalingsindeling en via elke rekening of bank overmaken.

Totaaloverzicht

Flexibel. Aanpasbaar.
Binnen de Payment Hub van OneLinQ kunt u eenvoudig meerdere dochterondernemingen of individuele bedrijven configureren. Dankzij de krachtige rapportage- en filtertools kunnen gebruikers bijvoorbeeld een totaaloverzicht weergeven van alle uitstaande betalingen of de daadwerkelijke kaspositie per dochteronderneming of bedrijf bekijken. Toegang en autorisaties kunnen ook per gebruiker, dochteronderneming of bedrijf worden geconfigureerd.

De Payment Hub bevat door gebruikers aanpasbare workflows die via elk type apparaat kunnen worden geopend, waaronder een mobiele app (iOS en Android) met complete functionaliteit, zodat gebruikers op elk moment en vanaf elke locatie betalingen kunnen autoriseren.

 

 

Eén verbinding

Vereenvoudigde internationale connectiviteit
De OneLinQ Payment Hub biedt betaalopdrachten voor 17 banken in Nederland en dit worden er steeds meer. De service biedt ondersteuning van nationale en internationale betalingen, andere valuta en urgente en prioriteitsbetalingen.

 

Kenmerken
 • Eén gateway voor het beheer van alle bankrekeningen en betalingen
 • Lagere operationele kosten doordat al uw betalingen via één platform verlopen
 • Efficiënte routering van betalingen op basis van regels en prioriteiten
 • Geschikt voor Europese, internationale én SWIFT-betalingen
 • Gebruikmaking van host2host-, PSD2- en Open Banking-functionaliteit indien ondersteund door de bank

Eén interface

Geconsolideerd overzicht
Betalingen kunnen met één interface in elk type indeling of via onze REST API- of Secure FTP-interface worden verzonden. OneLinQ draagt zorg voor de verrijking of conversie conform de vereisten van de betreffende bank. Omdat er geen rekening hoeft te worden gehouden met de indeling of bankvereisten, is het gemakkelijk om van bank te wisselen of een nieuwe bank toe te voegen.

De meerkanaalsgebruikersinterface biedt volledige toegang via mobiel of tablet, zodat u altijd en overal de controle houdt.

 

Voordelen Payment Hub
 • Een betrouwbaar en eenvoudig te implementeren cloudgebaseerd platform. Het platform is veilig en schaalbaar door het gebruik van Amazon Web Services (AWS) en wordt live gespiegeld in meerdere Europese landen
 • Integratie met boekhoudpakketten voor directe optimalisering van betalingsstromen zonder de noodzaak van technische integratie
 • Onboarding en productconfiguratie zijn online geautomatiseerd middels een eenvoudig onboardingproces
 • Vereenvoudig uw systemen met een platform dat uw betalingen nu en in de toekomst afhandelt

Kenmerken OneLinQ Payment Hub

 • Uitgebreide dashboards met een duidelijk overzicht van alle betalingen en de bijbehorende status
 • Intelligente routering van betalingen en incasso's: OneLinQ gebruikt uw betalingsinstructie om de meest kosten- of tijdsefficiënte routering te selecteren
 • Geautomatiseerde planning en uitvoering van betalingen op basis van facturen die volgens uw boekhoudsysteem dienen te worden betaald
 • Door gebruikers aanpasbare rapporten die kunnen worden geëxporteerd als pdf- of Excel-bestand
 • Uitgebreide auditrapporten met alle gebruikers- en systeemacties
 • Veilige en betrouwbare multifactorauthenticatie met ondersteuning van biometrie en eenmalige wachtwoorden (one-time password, OTP)

 

 • Realtime volledige zoekfunctionaliteit voor individuele en batchbetalingen
 • Handmatige invoer van betalingen via de grafische gebruikersinterface, waaronder vooraf gedefinieerde lijsten van ontvangers
 • Snelle validatie en herstel van ingediende betalingsbestanden. Als er verplichte elementen ontbreken, zorgt de Payment Hub dat de instructie automatisch wordt bijgewerkt
 • Flexibele autorisatieschema's die ondersteuning bieden voor volledig configureerbare zes-ogenprincipes

Payment Hub

 

Meer informatie

OneLinQ-brochures en -datasheets
Via de onderstaande downloadknop krijgt u toegang tot alle OneLinQ-informatiebronnen, inclusief datasheets over Payment Hub, Collection Hub, Cash Management en het API-platform.
Downloaden

 

Overige bronnen en informatie
Meer informatie
Meer informatie

Volledig betalingenplatform

Inzicht in kaspositie. OneLinQ-controle.
Het OneLinQ-platform is een krachtige betaalengine die beschikbaar is als cloudservice. Deze vormt de basis van alle OneLinQ-oplossingen: OneLinQ Payment Hub, OneLinQ Collection Hub en OneLinQ Cash Management Hub.
Alle OneLinQ-oplossingen zijn ontworpen om naadloos te kunnen samenwerken.

Collection Hub

De Collection Hub van OneLinQ vereenvoudigt het incassoproces, zodat bedrijven zich kunnen richten op dat wat echt belangrijk is.

Meer informatie

Cash Management Hub

De Cash Management Hub van OneLinQ is een cloudplatform waarmee u uw kaspositie met vertrouwen kunt beheren.

Meer informatie